‘Tot De Laatste Hap’ logo design


 

Dit logo heb ik ontworpen voor een opkomend evenement dat ik samen met een groepje organiseer in december 2018.

‘Tot de laatste hap’
Wij organiseren een event met een buffet dat zero waste is. Zero waste wil zeggen dat we geen eten gaan verspillen. Het voedsel hebben wij bij elkaar verzameld van supermarkten en restaurants die het eigenlijk weg willen gooien, maar het is nog lang niet slecht. De borden en het bestek zijn van natuurlijke producten die af te breken zijn en niet slecht zijn voor het milieu.

De naam
‘Tot de laatste hap’ is daarbij een gepaste naam, want wij verspillen geen voedsel en dat tot de laatste hap, er is dus geen hap te verspillen en dat hoort bij ons doel. Het logo bestaat uit de tekst ‘Tot de laatste hap’ en een vork die aan de letter P van Hap vastzit.

Kleuren
De blauwe kleur is gelijk aan die van stichting Jarige Job. De huisstijl kleuren van Tot de laatste hap, zijn blauw en groen. De blauwe kleur zie je in het logo en de groene kleur komt terug in de andere media-uitingen, zoals in de kopjes en quotes. Groen staat voor groei, denk aan planten, duurzaamheid, boomblaadjes en de natuur etc. Blauw staat voor maatschappelijk, betrouwbaar en samen. De twee kleuren zijn ook belangrijk om de wereldbol te vormen.